Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gelin Bu Kışın Renkleriyle Tanışalım !!


Bu kış renklerin bize bir mesajı var….

Dünya küreselleştikçe kalabalıklaşıyor ve bizler yalnızlaşıyoruz. Kendimizi, özümüzü kaybetmeye başlıyoruz. Bu sezonun öne çıkan konseptleri de bu konuya değinmiş. Ortaya çıkan renklerden anlaşılacağı üzere bir özü arayış arzusu olduğu görülüyor.

Gelin bizlerde her yıl olduğu gibi bu yıl da dolaplarımıza taşınacak renklerle tanışalım. Sonradan yabancılık çekmeyelim…

Bu sene mavi bize ‘sen mi kurtaracaksın dünyayı bırak biraz kendinle ilgilen’ diyor. İnsana huzur veren, sakinleştiren, sonsuzluğu simgeleyen mavi tonları bu sene en fazla göreceğimiz renklerden.

Bu kış kıyafetlerimizin içinde daha özgüvenli olacak, kendimizi bulacak başarılı bir imaj çizecek aynı zamanda sofistike bir hava yaratacağız.


Kobalt mavisiyle yeşil tonlarını, nehir mavisiyle kırmızı, kahverengi ve desenli parçaları, havadar maviyle tarçın renkli parçaları veya mavinin bütün tonlarını birlikte kombinleyerek şıklığınızı pekiştirebilirsiniz. Aslında şu renklerle kombin yapılmalı diye sınırlamak da istemiyorum. Çünkü hangi renkle buluşursa buluşsun, şıklıktan ve uyumdan hiç bir şey kaybetmeyecek.

BAHARATLI HARDAL RENGİ

Küreselleşen ve teknolojiyle devleşen dünyada bizler git gide küçülüyor,doğallığımızı, geleneklerimizi ve kültürümüzü kaybetmeye başlıyoruz.

2016-2017 Sonbahar/Kış trend renklerinden olan hardal tonlarıyla da doğal olanı bulma, toprak anaya dönme vurgusu yapılmıştır.


Her sonbahar kış döneminin vazgeçilmez renklerinden biri olan hardal renklerini vitrinlerde görmeye başladıysanız evet sonbahar gelmiş demektir. İçimizi bir sıcaklık kaplar, ruhumuza enerji verir. Bu dönem tül elbise süslemelerinde, botlarda ve kadife elbiselerde sık sık göreceğiz. Sizlerde hardal tonlarını bordo, zümrüt yeşili, boz kahverengi, kobalt mavisi gibi bu senenin trend renkleriyle birlikte kullanabilirsiniz.

METALİK RENKLER; GÜMÜŞ, BRONZ, GOLD

Daha çok özel günlerde ve gecelerde tercih edilen bu renkleri artık günlük kombinlerimizde de rahatlıkla kullanabiliriz. Ancak canlı renklerle kullanmak yerine daha soft ve siyah kombinlerde örneğin gümüş rengini bebek mavisi, gri ve krem renklerle, gold rengini beyaz, yeşil ve tonlarıyla kullanmakta fayda var. 


Kemer ve aksesuarlarda tercih ederek tek renk kombinlerinizi canlandırabilirsiniz. Siyah bir gömleğinizle gümüş renkte kalem eteğinizi birlikte kombinleyerek göz yormayan şık bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Böylece hem ofise gidebilir hem de akşam bir yemeğe katılabilirsiniz.

TURUNCU VE MERCAN RENKLER

‘Turuncu bir günbatımının ışığında yenilenin’

Kendimizi bulmanın en iyi yolu bazen yeniden başlamaktır.

Bu sezonun çıkış noktası olan rengi de yeniden doğuşun ve yeni başlangıçların simgesi olan turuncu ve mercan renkleri. İçinde barındırdığı enerjiyi insanlara yansıtır ve sevincimizi, mutluluğumuzu yükseltir.


Kobalt mavi, nehir mavisi, gri, kahverengi ve mor renklerle kombinlerinize canlı, enerjik bir hava katabilirsiniz.

ORMAN TONLARI; YEŞİL, ÇAYIR YEŞİLİ, HAKİ, ZÜMRÜT YEŞİLİ

Hızlı kentleşme, iş yoğunluğu, kalabalıklar derken çok fazla yoruluyoruz. Günün sonunda fiziksel olarak bir nebze olsa dinlenebilsek de ruhumuz hep yorgun kalıyor. Doğa ise bizleri dinlendirir, sakinleştirir ve umut verir.

2016-2017 Sonbahar/Kış trend renklerinden olan yeşilin de ana teması buradan besleniyor. Renkler bize dinlenmemizi söylüyor.


Bu sene yeşilin her tonuna doyacağız gibi. Hakisinden zümrüt yeşiline her rengini şallarda ve gömleklerde bol bol kullanabiliriz.

Ayrıca kombinlerinizde kahverengi, tarçın gibi renklerde aksesuarlar da tercih edebilirsiniz.

ELEKTRİK PEMBE VE FUŞYA, FLAMİNGO PEMBESİ

Neşenin, canlılığın, çocukluğun rengi…

Negatifliği üzerimizden atmamız ve sanal dünyadan uzaklaşmamızı konu alan konseptlerde pembe renk ve fuşya bu sezon tek parça kıyafetlerde kullanılmış.


Bu sezon da pembeyi dilediğiniz gibi buz mavisi, gri ve kendi tonlarıyla kombinleyebilirsiniz.

Konuk Yazar: Seher Beysülen
Instagram: seherbeysulen

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder