Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sınırları Olmayan Bir Tarz; Eklektik


Farklı tarzların, kültürlerin ve geleneksel çizgilerin zenginleşerek modern dünyamızda bir araya gelmesiyle yeni bir sinerjik tarz yaşamımızda yerini aldı.

Farklı, cesur, çılgın ve rengarenk sınırları olmayan, hayal gücüyle harmanlanacak ve kendini bulacak bir tarz kendisi…

İlk bakışta karmaşık ve fazla yanaşılmaması gereken bir stil gibi dursa da aslında pek de öyle değil. Çünkü bu da diğerleri gibi geçmişten beslenen bir tarz. Bu konuda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Dönüp baktığımızda moda çok eski yıllardan beri şekillenmeye başlamış ve günümüze kadar hiç sekteye uğramadan dinamik bir şekilde yolculuğuna başarıyla devam etmiş, kendini geçmişiyle sürekli olarak güncellemiştir.
Tüm kombinlerimi Youtube Kanalımdan Stil Öneri Eşliğinde İzleyebilirsiniz. Tıklayın..

E hal böyle olunca da bugün bizlere zengin bir miras bırakmıştır. Geleneksel çizgilerde birçok parçayı bugün rahatlıkla modern kombinlerimizde kullanabiliyor olmamızı modanın geçmişine borçluyuz.


'Ah şu da benim zamanımda olsaydı da giyseydim’ dediğimiz şeyler mutlaka vardır. Artık üzülmeyin o beğendiğiniz parçaları bugün alıp kullanabilirsiniz. Yeni bir akımın da mensubu olarak. Ancak bu stili uygularken bazen çok rüküş bazen tamamen vintage görünebilirsiniz.

Her ne kadar zıt parçalar ve renkler kullanabilme özgürlüğünüz olsa da abartıya kaçarak eklektik bir tarza kavuşmak isterken rüküş bir görünüme geçiş yapabilirsiniz. Bunu da istemezsiniz öyle değil mi? Olabildiğince geleneksel ve modern parçaları birlikte kullanmaya özen göstermelisiniz.


İster etekten bluz, saç bandı, kemer yapın, isterseniz bluzunuzu bir şorta çevirin. Bu tamamen hayal gücünüzle sınırsızlandırılmış. Maxi boy etnik desenlerde bir etek veya elbisenin altına rengarenk külotlu çoraplar tercih edip bir de sandaletlerle match ettiğinizde eklektik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Biraz absürt biraz eğlenceli, biraz özgür, biraz cesur ve fazlasıyla da iddialı bir tarz.

Son zamanlarda birçok markanın vitrininde de bu tarzın yansımalarını görebiliriz. Özellikle de bu kış oldukça revaçta olacak gibi. Tşört üzerine slip elbiseler, hantal botlar, bir dönem hepimizin tanıştığı chocer kolyeler, bomber ceketler… Ve daha bir sürü kat kat giyinebileceğiniz parçalara her mağazada kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Konuk Yazar: Seher Beysülen
Instagram: seherbeysulen
Mail: s.beysulenn@gmail.com

İlginizi çekebilecek diğer konular..

Kıyafetimizle Kendimiz Olalım; Başkalarına Benzemeyelim

Giyim Kuşam ve Kıyafette Etkileşimler

Şal ve Kemer Trendini Uygulamaya Ne Dersiniz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder