Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kumaş Katlama Sanatı: PİLİSE



Dürülümüş, kıvrılmış, kapatılmış...

Pilise nedir diye soracak olursak kumaş katlama sanatı doğru bir tanım olacak gibi. Sanat diyoruz çünkü gerçekten oldukça maharet gerektiren bir iş.

İnsanların gün geçtikçe farklı olma istekleri kıyafetler üzerinde dokusal unsurlara verilen önemin artmasına sebep oldu.

Yüzyıllardan günümüze birçok uygarlığın kıyafetlerinde pilise detayına rastlamak mümkün.
Bu detay günümüz Pret- a Porter (Hazır Giyim) ve Houte Cauture ( Özel Tasarım ) koleksiyonlarında da kendini gösterdi. Yalnızca kıyafetler mi dersiniz tabiî ki hayır perdeden, koltuk örtülerine, abajurdan dekoratif süs eşyalarına kadar birçok alanda pilise detayına rastlamaktayız.


Her kadının dolabında piliseli bir elbisesi,bluzu yada eteği olmuştur.

Ya da olacaktır…

Çünkü, 2014 yılında Ghristian Dior, Givenchy gibi ünlü marka ve tasarımcıların koleksiyonunda görmeye başladığımız pile trendi yükselişini arttırarak sürdüyor.


Şık bir gömlek ve ayakkabı ile zarif elegan bir görüntü elde ederken,diğer taraftan da bu eteklerle trendi çok kolay yakalayabiliyoruz. Bu sezon vitrinlerde de sıkça pileli kıyafetler ile hazırlanmış kombinler görmekteyiz.Kıyafetlerin hemen hepsine uyarlanan pilenin bu kadar trend olmasının altında yatan neden sanırım hem şık hem de rahat olmaları.


Tesettürlü bayanlar için pileli bu şallarda, eşarp ve şallarına alternatif olabilir. Farklı renk seçenekleri ile sade kıyafetlerin üzerine hareketlilik kazandırılabilir.

Özetle moda kendini sürekli yenileyen dinamik genç bir sektör. Çoğu zaman o kadar hızlı ilerliyor ki kendimizi çok gerisinde hissedebiliyoruz. Ama yine de bazı dönem pilisenin bazı dönem kırmızının, yeşilin bazen de stiletto ayakkabıları seviyoruz.

Konuk Yazar: Hicran Tahirler
İnstagram: hhtahirler
hicrantahirler@hotmail.com

İlginizi çekebilecek diğer konular..

Tesettürlü Tasarımcıların Farkı..

Tesettürde Nasıl Şık Olunur?

Culotte Devri

Aysha Dergi Haziran Sayısı Stil Sayfalarım

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder