Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Moda Trendleri ve Giyim Tarzları


Söz konusu moda olunca, kimine aşina kimine yabancı olduğumuz birçok trend, akım ve birbirine geçmiş stiller ile karşılaşabiliyoruz.

Tarz ve doğru bir görünüme sahip olmanın ilk kuralı kombinlerimizde bütünlüğü sağlamaktır. Bunun içinde hangi tarzın neyi ifade ettiği, hangi parçaları içerdiği hakkında bilgi sahibi olmamız en önemli rehberimizdir.

Peki bu giyim tarzları neler ?
MİNİMALİST GİYİM TARZI 

Minimalizm sanatta ortaya çıkan sadeliği ve nesneliği vurgulamayı amaçlayan bir akımdır. 1960’lı yıllarda bu akım modaya geçmiştir. Minimalizm gösteri ve abartıdan uzak “Sade ve Yalın” giyim tarzını temsil eder.

Dökümlü ve bol kıyafetler bu tarzın simgesidir. Karmaşık desenler, parlak kumaşlar ve fazla aksesuarların minimalizmde yeri yoktur.


MASKÜLEN GİYİM TARZI

Kadın kıyafet ve aksesuarlarına erkeksi çizgiler kazandırılarak elde edilmiş bir tarzdır.


FEMİNEN GİYİM TARZI

Feminen kelime anlamı olarak “Kadınsı” demektir. Maskülen giyim tarzına zıt tamamen kadınsı çizgilerin yer aldığı bir stildir.

Topuklu ayakkabılar, bele oturan kloş kesim etekler, dantel detaylar, romantik dokunuşlar feminen giyim tarzının önde izleridir.


ELEGANT GİYİM TARZI

Elegant kelime olarak “Nazik, Kibar, Zarif” demektir. 1950’lerde daha yaygın olsada günümüzde de fazlaca tercih edilmektedir. “Elegant giyim tarzı”nın en belirgin duruşu “Zarif, Düzenli ve Kaliteli” oluşudur .

“Moda İkonu” denildiğinde, zarif duruşu ile zihnimde parlayan ilk isim “Audrey Hepburn” ve “Tek tasarımı dahi bir koleksiyon hazırlamaya ilham verici “ diyerek ancak tanımlayabildiğim “Ulyana Sergeenko” Elegant giyim tarzını en iyi taşıyan isimlerdendir.



Ve son sözü ona bırakıyorum ;

“Asla yok olmayan tek güzellik, zarafettir”

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder