Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pardon!.. Saçın Görünüyor...

Tesettür kavramının içinin boşaltıdığı son yıllarda, örtülü kadınların hassasiyetlerinin günden güne azaldığını görmek beni fazlasıyla üzüyor. Yapılan bir yanlış ve hatalar, sosyal medyanın gücü sayesinde herkese anında görüntülenebiliyor. Artık çoğumuzun elinden telefon düşmez hale geldi. Zamanımızın çoğu da sosyal medya hesaplarında geçmekte. Kim ne yapmış, ne paylaşmış, ne giymiş, nereye gitmiş derken herkes herkesin hayatından anında haberdar oluyor.

Son yıllarda ölçülü giyim kavramının içi tamamen boşaltılmakta. Vücut hatlarının tamamen ortaya çıkartıldığı kıyafetler, allanarak ve pullanarak kadınlara güzel gösterilmeye çalışılıyor. Sonrasında cinsel algıyı çağrıştıran yırtık kotlar tesettürlü genç kızlarımızın gardroplarında kendisine yer bulmaya başladı. Şallarda ve eşarplarda boynun tamamen görünmesi sanki bir stil ve trendmiş gibi servis edilmeye başlandı. Şalın ve eşarbın bağlanış şekli de bol bırakılarak, boynun ortaya çıkması ile daha şık olunduğu kavramı oluşturuldu. Bu da yetmezmiş gibi kulaklarda sallanan o abartılı küpeleri de ne yazık ki  görmeye başladık.

Zaman geçtikçe daha hangi yanlışla karşılaşacağız diye üzülürken, bu kadar da olmaz dedirten bir görüntü ile karşı karşıyayız. Artık şaşırtıcı bir şekilde, bonesiz kullanılan şallarda saçların çıkmasına şahitlik ediyoruz. Sosyal medyaya verilen bu fotoğraflarla genç kızlarımızın adeta beyni yıkanıyor. Niçin örtündüğünü bilmeyen bir gençliğin ortaya çıkması için çaba sarfeden bazı güçler, bu emellerine kolaylıkla ulaşıyor. Sosyal medyada çok fazla denk geldiğim bu görüntüleri sokaklarda görmeye başlamak ise, benim için ayrı üzücü. Bu yanlışa düşen herkese “Pardon!.. Saçın görünüyor...” demek istiyorum artık.

Müslüman kadın takva sahibi olmak istiyorsa eğer, tesettürü şuuruyla yaşaması gerekir. Matlub olan da budur. Kendine itidal içinde çeki düzen veren hanımlar da tesettürü tam anlamıyla yerine getiremeseler de ölçülü giyimi tercih ederler. Bu durum belki töleransı içerse de, mutlaka eleştirilecek noktalar göze çarpabiliyor.  Kötü niyetliler, fitne ve fesadı körükleyenler sosyal medyada bu durumu kötüye kullanabiliyor. Yapılan yanlışlıklar ve hatalar abartılarak müslüman kadınlara mal ediliyor. Ölçülü giyimde moda, şıklık ve zerafet kavramlarının doğru bir şekilde yeniden yorumlanarak güncellenmesinin zamanı geldi ve geçmektedir.

Karşımıza çıkan her fotoğraf karesini doğru olarak asla kabul etmeyelim. Bu şekil doğru mu, yanlış mı diye lütfen kendi iç dünyamızda hesaplaşmasını yapalım. Moda ve trend diye tesettürlü kadınlara diretilen yanlışları görelim ve bunları yapanları uyaralım. Sosyal medyanın gücünün farkına varalım ve kızlarımızı yanlışa düşürebilecek hesapların güçlenmesine izin vermeyelim. Önce kendi hatalarımızın farkına varalım, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı düzeltme çabasına gidelim ve etrafımızda yanlışa süreklenen herkesi güzel bir uslupla uyaralım.

Tesettürü kendisine şiar edinen ve ölçülü giyinmeyi tercih eden kadınlara yönelik koleksiyon hazırlayan tüm tasarımcıların ve markaların da aynı hassasiyetlere sahip olması gerekiyor. Tasarlanan her ürünün boyu, rahatlığı, duruşu, kol boyları ve boyun açıklığı gibi ince detaylar göz önünde bulundurulmalı. En önemlisi ise, yapılan koleksiyon çekimlerinde tesettürlü bir manken kullanılıyorsa, olması gereken bir stylingin nasıl olduğunun farkına varılması gerekmektedir. Kıyafetlerinizin ve stylinginizin doğruluğundan emin değilseniz açık bir manken kullanmanız en doğrusu olacaktır. Hitap ettiğiniz kadınların hassasiyetleri, aynı zamanda sizin de hassasiyetleriniz olmalıdır.



Tesettürlü Tasarımcıların Farkı..

Hem Modada Uzman, Hem de Manken Olunabilir mi?

Tesettür Modaya Kurban Mı?

Böyle Tesettür Olmaz!

Tesettür Giyime Uymayan Stiller

Kendi Stilinizi Belirleyin, Asla Taklit Etmeyin!

Tesettürlü Elbiseler ve Makyajlı Mankenler

1 yorum :

  1. O kisileri uyarsak bile kendilerince cok mantikli bahaneler sunuyolar... ben salin icinde boguluyorum boynum acik olmazsa olmaz, boyle rahatim rahat etmedikten sonra ne onemi var, buda benim nefsimin yenik oldugu nokta ne yapabilirim...insan cidden uzuluy. ozellikle bilerek isteyerek tesetture girip sonradan bu sosyal medya yuzunden bu hale gelenlere cok uzuluyorum. allah yardimzimiz olsun.

    YanıtlaSil